Ministrul Finanţelor a deschis şampania: România înregistrează prima creştere economică din Uniunea Europeană

Secțiune susținută de Medlife Logo

14 nov 2017 Autor: Roxana Rosu

România înregistrează prima creştere economică din Uniunea Europeană, iar aceasta reprezintă singura cale pentru îmbunătăţirea nivelului de trai, a declarat ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, comentând estimările publicate astăzi de INS privind creşterea economică din trimestrul trei.

”Situaţia economică a României este incomparabil mai bună decât în anul 2016. În prezent, ţara noastră se situează printre cele mai dinamice economii ale Uniunii Europene, iar direcţia de dezvoltare este apreciată de investitori şi de organismele internaţionale. Aşa cum estimează INS în raportul dat publicităţii astăzi, în primele nouă luni din acest an, economia României a înregistrat o creştere cu 7% pe serie brută şi cu 6,9% pe seria ajustată sezonier”, a declarat ministrul Finanţelor Publice.

Potrivit INS, produsul intern brut al României a înregistrat un avans de 8,8% pe serie brută şi de 8,6% pe serie ajustată sezonier, raportat la perioada similară a anului trecut. Acelaşi raport menţionează că PIB a crescut în termeni reali cu 2,6% în trimestrul trei faţă de trimestrul doi din anul 2017.

Ionuţ MIşa a amintit şi că a doua rectificare bugetară din acest an, finalizată în luna noiembrie, este una pozitivă şi s-a efectuat cu încadrarea în deficitul asumat de 2,96% din PIB.

La 9 noiembrie, Comisia Europeană a confirmat că, potrivit Prognozei Economice de toamnă din acest an, România  urmează să înregistreze o creştere economică de 5,7% în 2017, că ţara noastră se va încadra în ţinta de deficit stabilită şi că investiţiile se vor majora pe baza progresului în implementarea proiectelor finanţate din fonduri UE.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
crestere economica
, inregistrare
, uniunea europeana
, ministrul finantelor
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide