Companii

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu: Regimul fiscal din România trebuie aşezat şi ajustat cu zona de economie informală care este prea relaxat privită

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu: Regimul fiscal din...

Autor: Dorin Oancea

11.02.2022, 14:02 282

Câciu a insistat asupra faptului că este vorba de o „ajustare” a regimului fiscal, cu precădere în zona informală a economiei. În acelaşi timp, sunt elemente care vin din mediul economic ca solicitări, a declarat Câciu, într-o conferinţă de presă.

„Regimul fiscal din România trebuie aşezat şi ajustat cu zona de economie informală care este, din punctul meu de vedere, prea relaxat privită. Poate produce venituri la bugetul general consolidat care să producă la rândul lor excedent”, a spus ministrul.

Căciu spune că o astfel de ajustare trebuie făcută la solicitarea mediului de afaceri şi în directă proporţionalitate cu interesul statal şi socio-economic.

„Nu trebuie să afecteze alte sectoare, nu trebuie să afecteze cetăţeanul, trebuie să încurajeze cetăţeanul să aibă productivitate”, a mai spus Câciu.

Ministrul Finanţelor s-a pronunţat pentru a analiză asupra impozitării muncii, apreciind nivelul de taxare a acestei zone drept ridicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO