Companii

Ministrul Finanţelor: Proiectul de buget pe 2019 probabil că va ajunge în Parlament la început de decembrie

Ministrul Finanţelor: Proiectul de buget pe 2019...

Autor: Departamentul Social

26.11.2018, 13:13 101

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, luni, că proiectul de buget pe anul viitor probabil va ajunge în Parlament la început de decembrie, pentru dezbateri, urmând ca apoi să fie votat. 

"Proiectul de buget pe anul viitor probabil că va merge în Parlament la început de decembrie pentru că noi acum lucrăm, după ce a fost şi a doau rectificare, şi undeva la începutul lui decembrie să fie în Parlament pentru dezbateri şi apoi, binenţeles, votul final", a declarat Eugen Teodorovici.

Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară a anului, cu un plus de 9,5 miliarde de lei la venituri şi 10,7 miliarde de lei la cheltuieli şi cu încadrarea în deficitul bugetar de 2,9% din PIB. Cheltuielile pentru investiţii vor fi mai mari cu 40% faţă de realizările din 2017, iar ponderea datoriei guvernamentale în PIB va fi 35%, a patra cea mai mică din Uniunea Europeană. Veniturile bugetului de stat pe 2018 se majorează cu 831,4 miliarde lei, principalele influenţe venind pe impozitul pe profit, un plus de peste 400 milioane lei, venituri nefiscale cu un plus 2,3 miliarde lei şi alte sume primite de la Uniunea Europeană, plus 2,6 miliarde lei. La accize va fi o scădere cu 1,2 miliarde lei şi la TVA de 1,9 miliarde lei. Cheltuielile bugetului de stat se majorează, în urma rectificării, cu suma de 1,7 miliarde lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO