Companii

Ministrul Liviu Dragnea a luat la Dezvoltare un turn de 11 etaje situat lângă Piaţa Unirii

Liviu Dragnea a luat la Dezvoltare un turn de lângă Piaţa Unirii

Foto Răzvan Lupică

Autor: Cristi Moga

18.01.2013, 00:07 4536

O clădire de birouri cu 11 etaje situată în centrul Capitalei, în apropierea Pieţei Unirii, şi în care Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) ar fi trebuit să îşi amenajeze un nou sediu a fost "transferată" către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, condus de către liderul PSD Liviu Dragnea.

Imobilul, în care iniţial trebuia amenajate apartamente de lux, a fost cumpărat de ISC pentru 10,9 milioane de euro la stadiul de structură de beton în 2007, în mandatul premierului Călin Popescu-Tăriceanu, când economia şi piaţa imobiliară erau "pe val".

Ulterior, împotriva conducerii ISC, DNA a deschis un dosar de urmărire penală pentru această tranzacţie, dar clădirea situată la intersecţia bulevardului Corneliu Coposu cu strada C.F. Robescu a rămas în proprietatea statului care a finalizat lucrările şi ar putea deveni noul sediu al ministerului condus de Liviu Dragnea.

"Imobilul (de la adresa C.F. Robescu, nr. 23 -n.red.) este «împrumutat spre folosinţă gratuită» Ministerului Dezvoltării Regionale", au precizat pentru ZF reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii, în timp ce oficialii de la Ministerul Dezvoltării nu au precizat până la închiderea ediţiei ce utilitate vor da imobilului.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO