Companii

Ministrul sănătăţii: De dorit ar fi ca medicii să lucreze într-un singur sistem

Ministrul sănătăţii: De dorit ar fi ca medicii să...

Autor: Georgiana Mihalache, Mirabela Tiron

26.10.2018, 00:08 495
Sorina Pintea, ministrul sănătăţii, susţine că este de dorit ca medicii să lucreze într-un singur sistem medical - de stat sau privat, însă nu pot fi obligaţi să facă acest lucru. Medicul care l-a operat pe copilul care a decedat sâmbătă la spitalul Sanador din Capitală mai lucrează şi la un alt spital privat - Regina Maria, dar şi la spitalul de stat Grigore Alexandrescu.

„Bineînţeles că de dorit ar fi ca un medic să lucreze într-un singur sistem. Legea permite medicilor să aibă contractul de bază şi încă o jumătate de normă, unde fac această jumătate de normă este alegerea dânşilor, nu îi putem obliga unde să lucreze“, a spus pentru ZF Sorina Pintea.

Într-o săptămână la spitalul Sanador din Bucureşti au murit doi pacienţi, un copil de un an şi zece luni şi o femeie de 65 de ani, iar familiile pacienţilor decedaţi au cerut anchetarea cazurilor pentru a stabili exact ce s-a întâmplat în cele două situaţii.

Medicii care i-au operat pe cei doi pacienţi ulterior decedaţi în spi­talul Sanador din Bucureşti spun că au respectat pro­cedurile, însă în cazul copilului decedat, medicul spune că nu poate explica ce s-a întâmplat.

„Am fost sideraţi, am fost muţi de acest eveniment tragic care s-a petrecut în Sanador. Este prima oară când apare un deces pe care nu ni-l explicăm. Echipa operatorie şi echipa de gardă a văzut copilul în multiple rânduri”, a spus ieri Doris Andronescu, directorul general al spitalului Sanador, în prima conferinţă de presă de la decesul copilului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO