Companii

Ministrul Transporturilor a mers cu trenul până la Constanţa: „Vrem să optimizăm condiţiile de călătorie cu trenul”

Ministrul Transporturilor a mers cu trenul până la...

Autor: Bogdan Alecu

11.08.2016, 18:20 808

Ministrul Transporturilor, Sorin Buşe, a călătorit cu trenul, astăzi, împreună cu reprezentanţi din conducerile CFR Călători şi CFR SA (Infrastructură), pe ruta Bucureşti - Constanţa, pentru a evalua serviciile feroviare oferite călătorilor.

De la Bucureşti până la Feteşti, ministrul s-a aflat în tren alături de pasagerii care se deplasau astăzi către litoral. La Feteşti, ministrul a urcat la bordul locomotivei până la Constanţa, de unde a putut aprecia starea materialului rulant de tracţiune.

„Avem nevoie de soluţii la nivel de confort, atât pentru pasageri, cât şi pentru personalul trenului şi nu vom face niciun compromis în ce priveşte curăţenia. Nu spun că este uşor, însă avem nişte proiecte solide şi acum începem să optimizăm, pe cât posibil, condiţiile de călătorie, piesele de schimb, material rulant folosit.” a subliniat  Ministrul Transporturilor.

În cadrul vizitei, ministrului i-a fost prezentat stadiul de realizare al proiectelor aflate în execuţie în cadrul programului „Reabilitarea podurilor feroviare dunărene": 81% pentru Podul Borcea şi 63% pentru Podul Cernavodă. Termenul de finalizare al acestora este iulie 2017. „Calea ferată este istoria neîntreruptă a transportului de mai bine de 100 de ani. Dar acum, mai mult ca oricând, trebuie să devină un adevărat motor de modernitate, dinamism şi eficienţă.” a adăugat ministrul Sorin Buşe.

Vizita de lucru a continuat la Portul Constanţa Sud - Agigea, acolo unde au fost finalizate lucrările de îmbunătăţire a accesului rutier şi feroviar în port. În perioada imediat următoare, vor demara lucrările pentru dublarea liniei de cale ferată electrificată, molurile 3 şi 4, ce va determina o creştere a capacităţii de acces în port.

La Agigea, Ovidiu şi Cernavodă a fost încheiată prima fază de modernizare a ecluzelor. Astfel, au fost reabilitate echipamentele şi instalaţiile pe Canalele Dunăre - Marea Neagră şi Poarta Albă - Midia Năvodari, ceea ce va permite crearea unei bune conexiuni între Portul Constanţa şi Dunăre.

Ministrul s-a deplasat şi pe ruta Constanţa – Cernavodă alături de reprezentanţii CNADNR pentru a evalua oportunităţile de reabilitare a podurilor rutiere de la Cernavodă şi Borcea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO