Companii

Mircea Turdean, Farmec Cluj: Trebuie să continuăm să lucrăm pentru a produce ceea ce este necesar în această perioadă, o companie românească trebuie să se adapteze rapid cerinţelor din momentul respectiv

Mircea Turdean, Farmec Cluj: Trebuie să continuăm să...

Autor: Miruna Diaconu

24.03.2020, 12:00 380

Mircea Turdean, CEO şi acţionar al Farmec Cluj, spune că în această perioadă producătorii din România ar trebui să se adapteze perioadei şi să lucreze, acolo unde se poate, pentru a produce ceea ce este necesar în vederea susţinerii economiei.

“Eu cred că soluţia în mare parte trebuie să continuăm să lucrăm pentru a produce ceea ce este necesar în această perioadă. Restul ar trebui să stea acasă, cât mai mult izolaţi, mai puţin mers pe stradă. Avem nevoie de măsuri dure, nu pe bază de recomandări, ci pe bază de restricţii, asta este soluţia. O companie românească trebuie să traga învăţăminte rapid şi să se adapteze cerinţelor din momentul respectiv”, afirmă Mircea Turdean, CEO şi acţionat al Farmec Cluj, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Compania Farmec Cluj a început producţia unor dezinfectante pentru mâini şi suprafeţe, care pot fi utilizate atât pentru spitale cât şi pentru consumatori. Aceste dezinfectante au nevoie de autorizaţie prin teste de eficienţă, care se fac la dinşte laboratoare din afara ţării şi care durează 45 de zile. Mircea Turdean spune că până la primirea avizului pentru dezinfectante, va scoate pe piaţă nişte produse, cu aceeaşi formulă cu cea trimisă la testat, sub numele de igienizante.

“Am luat decizia acum câteva săptămâni să pornim pe direcţia respectivă. Nu am vrut să aşteptăm 40 de zile să primim avizele, am creat o nouă categorie pe care i-am numit igienizanţi pentru mâini şi suprafeţe pe bază de alcool. Aceşti igienizanţi sunt disponibili începând de astăzi şi încercăm să producem la capacitate de producţie cât mai mare, au aceeaşi formulă ca cea trimisă la Ministerul Sănătăţii. Nu le putem spune dezinfectanţi, le spunem igienizanţi”, spune Mircea Turdean.

În primă fază, produsele vor fi distribuite către spitale, apoi către administraţii şi organele statului, iar în ultimă fază va fi disponibil şi în reţelele de magazine şi farmacii. “La sfârşitul săptămânii vom încerca să deservim aceste produse pe toate reţelele de supermarketuri şi farmacii. Încercăm să creştem tot timpul capacităţile de producţie”, precizeazş Mircea Turdean.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO