Companii

Mircea Turdean, Farmec Cluj: Dacă vor fi oportunităţi, vom deschide fabrici şi în afara României

Mircea Turdean, Farmec Cluj: Dacă vor fi oportunităţi,...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.05.2019, 00:07 466
Producătorul român de cosmetice Farmec Cluj-Napoca, cel mai mare jucător local de pe această piaţă, şi-a majorat în 2018 exporturile cu aproape 50% faţă de anul anterior, după ce a intrat pe piaţa din China cu produsele sale.

Compania realizează exporturi în mai multe ţări din Europa, Asia şi America de Nord. „Deocamdată, producem doar în România, însă pe viitor, dacă vom avea o oportunitate de acest tip, cu siguranţă vom deschide unităţi de producţie şi în alte ţări. Cel mai probabil va apărea la un moment dat necesitatea de a deschide fabrici şi dincolo de graniţe, poate chiar în China. Ei deja ne solicită acest lucru şi vom ţine cont de asta. O astfel de investiţie în afară nu este însă un lucru bun pentru România, deoarece toate taxele şi impozitele vor ajunge în ţara respectivă“, a spus Mircea Turdean, directorul general al Farmec.

Afacerile Farmec Cluj-Napoca au ajuns în 2018 la 237 de milioane de lei (51 mil. euro), în creştere cu 10% faţă de anul anterior. Oficialii companiei preconizează un avans de 15% pentru 2019.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO