Companii

Mirela Iordan, country manager al Pfizer România: „Sunt suficiente stocuri de vaccin în România, global creştem capacitatea de producţie prin achiziţii de fabrici“

Mirela Iordan

Mirela Iordan

Autor: Georgiana Mihalache

13.01.2021, 00:07 4627

Pfizer România, reprezentanţa gigantului farma american, se ocupă de informarea medicilor cu privire la vaccinul pus pe piaţă împotriva COVID-19 creat de compania americană, iar Mirela Iordan, country managerul local, spune că nu vor exista pro­ble­me de producţie.

Recent, Pfizer a anun­ţat înce­perea producţiei în­tr-o nouă fabrică în Germa­nia în februarie, potrivit Reuters. La nivel global, americanii controlează 40 de fabrici.

„Se pregăteşte etapa a doua, unde intră tot ce înseamnă structuri de stat, persoanele cu risc, ar trebui să fie o etapă de o mai mare avengură. Noi ne asigurăm să existe continuitate în aprovizionare. Până în acest moment, ar trebui să fie pe piaţă 400.000 de doze, sunt suficiente stocuri în piaţă. Noi aducem periodic cantitatea de doze care a fost contractată de minis­ter. Din punctul de vedere al producţiei nu avem nicio problemă, chiar se va mări capacitatea anul acesta, la peste 1 mld. doze, am achi­ziţionat fabrici“, a spus Mirela Iordan pentru ZF.

Etapa a doua va în­ce­pe la 15 ianuarie, iar au­torităţile se aşteaptă ca circa 2,5 milioane de români să se vaccineze. Ritmul ac­tual, de sub 20.000 de vac­cinări zilnice, este unul mic, mai spune şefa Pfizer România.

În 2019 Pfizer România a trecut pragul de 1 mld. lei vânzări pe piaţa locală, în creştere cu 25%, din datele de la Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO