Companii

Mirela Iordan, country manager Pfizer: Avem nevoie de predictibilitate pe termen lung

Mirela Iordan, country manager Pfizer

Mirela Iordan, country manager Pfizer

Autor: Georgiana Mihalache

13.09.2017, 11:46 287

Predictibilitatea din piaţă, educaţia medicală a populaţiei şi evoluţiile tehnologice sunt cele mai importante aspecte pe care reprezentanţii autorităţilor şi ai companiilor din industria farmaceutică trebuie să le pună în discuţie, susţine Mirela Iordan, country manager Pfizer, prezentă la conferinţa ZF Pharma Summit 2017, a şasea ediţie a evenimentului din sănătate organizat de Ziarul Financiar.

„Când vorbim de posibilitatea de contractare, prin modalităţi diferite de cost volum sau contracte multianuale, avem nevoie de predictibilitate pe termen lung. Capacitatea de producţie pe care o avem la Cluj trebuie să fie predictibilă pe cel puţin doi ani. Cu cât poţi previziona un consum, cu atât poţi produce”, a spus Mirela Iordan.

Alte declaraţii ale Mirelei Iordan:

„Trebuie să facem educaţie medicală la nivelul populaţiei. Nu este vorba doar de decontare dintr-un fond public, transparenţa e necesară. Posibilitatea de negociere trebuie să fie flexibilă, să nu primeze preţul. Condiţionarea în contractare înseamnă estimarea unui număr de pacienţi şi al unui număr de medicamente.

Industria farma, biotehnologia şi industria bancara sunt cele mai sensibile la schimbările tehnologice.

Contribuim şi nu beneficiem, este adevărat.

Prezenţa Pfizer în România e de 25 de ani. Ne uităm şi la localizare, ambalare la un preţ mai mic, exportul, ne uităm la anumite servicii, de home care, home delivery pentru pacienţii din mediul rural. Costul tratamentelor inovative sunt mari. Preferinţele consumatorului sunt în schimbare.

Sunt 24 de molecule Pfizer care sunt semnalate cu discontinuitate temporară. În momentul în care nu ai cerere, costurile de producţie sunt mari, costurile de transport, de depozitare sunt mari”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO