• Leu / EUR4.9005
  • Leu / GBP5.4945
  • Leu / USD4.4823
Companii

Miruna Suciu, avocat: Ritmul pentru aplicarea reformelor cerute de PNRR pare copleşitor, dar dacă este voinţă, se poate. Investitorii au un apetit foarte mare

Miruna Suciu, avocat: Ritmul pentru aplicarea reformelor cerute de PNRR pare copleşitor, dar dacă este voinţă, se poate. Investitorii au un apetit foarte mare

Miruna Suciu, managing partner în cadrul casei Suciu Popa: În următori doi ani, va fi necesar un efort extrem de mare din partea autorităţilor statului cu puteri legislative. Va trebui să mergem într-un ritm foarte alert. Pare copleşitor, dar n-aş fi pesimistă. Întregul PNRR (Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă) presupune o reformare a sistemului legislativ în varii domenii. Dacă există voinţă, va trebui să se poată.

Autor: Roxana Petrescu

10.12.2021, 16:30 290

Investitori activi până în acest moment în zona convenţională a energiei îşi schimbă abordarea şi vor să pună bani în proiecte care-i decarbonizează, dar mai departe statul român este obligat la reformă dacă vrea banii privaţi şi pe cei europeni puşi la dispoziţie pe calea tranziţiei energetice.

„În următori doi ani, va fi necesar un efort extrem de mare din partea autorităţilor statului cu puteri legislative. Va trebui să mergem într-un ritm foarte alert. Pare copleşitor, dar n-aş fi pesimistă. Întregul PNRR (Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă) presupune o reformare a sistemului legislativ în varii domenii. Dacă există voinţă, va trebui să se poată“, a spus Miruna Suciu, managing partner în cadrul casei Suciu Popa, unul dintre cei mai buni avocaţi în domeniul energetic.

Prima tranşă din banii pe care România i-a obţinut prin PNRR, 1,8 miliarde de euro, au intrat deja în ţară, dar suma nu poate fi utilizată fără clarificarea cadrului pentru utilizarea acestor fonduri.

„Pentru a realiza aceste investiţii şi acest plan, va trebui să punem în practică o serie de reforme, reforme care vin împreună cu ţinte şi jaloane, care va trebui împlinite ca aceste proiecte să acceseze finanţare“, a mai precizat Suciu, în cea mai recentă ediţie a conferinţei ZF Energie. Ea a dat câteva exemple.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Power Summit 2023
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9005
Diferență: -0,0388
Ieri: 4.9024
Azi: 4.4823
Diferență: 0,4279
Ieri: 4.4632
Azi: 5.4945
Diferență: -0,0382
Ieri: 5.4966
Azi: 4.9076
Diferență: 0,102
Ieri: 4.9026