Companii

Mişcare-surpriză: Ioannis Papalekas revine în acţionariatul Globalworth la cinci luni de la exit

Ioannis Papalekas

Ioannis Papalekas

Autor: Bogdan Alecu

09.07.2020, 10:00 1692

Ioannis Papalekas şi-a vândut toate acţiunile în cadrul Globalworth, pentru aproape 300 mil. euro cu doar câteva săptămâni înainte ca întreaga economie europeană să fie lovită de pandemia de coronavirus.

Ioannis Papalekas, fondatorul şi CEO al Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România şi Polonia, a revenit în acţionariatul companiei. Papalekas a încasat la începutul săptămânii 25.641 de acţiuni, iar Dimitris Raptis, co-CEO şi Chief Investment Officer a primit 7.784 acţuni. Astfel, per total, Ioannis Papalekas deţine acum 25.641 de acţuni, echi­va­lentul a 0,01% din total, iar Dimitris Raptis are aproape 740.000 de acţi­uni, sau 0,33% din total.

Ioannis Pa­­palekas şi-a vândut toate acţiunile în cadrul Glo­bal­worth, pentru circa 300 mil. euro cu doar câ­teva săptămâni îna­inte ca întreaga eco­nomie euro­pea­nă să fie lovită de pan­de­mia de coro­na­virus. Ioannis Papalekas a vândut pachetul său de acţiuni către miliardarul ceh Radovan Vitek, acţionarul CPI Property Group. Ioannis Papalekas a vândut acţiuni cu 9 şi 9,85 euro, în timp ce în ultima săptămână acţiunile au evoluat între 7 şi 7,5 euro per unitate. În trecut, Ioannis Papalekas a mai vândut şi cumpărat City Mall de la Eroii Revoluţiei, ultima oară vânzându-l cu 120 mil. euro, pentru a-l recumpăra după criză cu mai puţin de 20 mil. euro pentru a-l transforma în clădire de birouri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO