Companii

Miza sud-africanilor de la NEPI pe „foamea“ de cumpărături a românilor deschide Mega Mall în plin şantier

Mega Mall

Mega Mall

Autor: Andreea Neferu

15.05.2015, 00:07 3012

Fondul de investiţii sud-african NEPI a deschis ieri centrul comercial Mega Mall, o investiţie de 165 de milioane de euro, cea mai mare de acest tip din ultimii cinci ani. Al patrulea mall din Bucureşti ca suprafaţă închiriabilă (72.000 de metri pătraţi), Mega Mall va concura „de la egal la egal“ cu centre comerciale precum AFI Palace Cotroceni şi Băneasa Shopping City, cu vânzări de circa 200 de milioane de euro anual. 

Construit pe terenul fostei fabrici Electroaparataj, Mega Mall deschide poarta „shoppingului la mall“ în zona de est a Capitalei, dominată de cartierele Pantelimon şi Titan, cu circa 600.000 de locuitori, unde niciun alt investitor nu şi-a făcut până acum curaj să deschidă un proiect comparabil. Ieri dimineaţă, mii de oameni au venit să vadă cum arată noul mall din oraş.

NEPI s-a grăbit să deschidă Mega Mall, deşi nu era finalizat încă în totalitate, pentru a prinde cel puţin o lună înainte ca bucureştenii să plece în concedii şi vacanţe, sezon în care vânzările sunt în mod tradiţional mai mici. Deschiderea mallului vine într-o perioadă în care apetitul pentru cumpărături al românilor este în creştere.

De altfel, cifrele statistice confirmă acest fapt, având în vedere că cifra de afaceri din comerţ a crescut cu 3% în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Într-o ţară în care termenele de deschidere a proiectelor de infrastructură, fie că vorbim de autostrăzi, căi ferate sau poduri, sunt amânate cu lunile sau chiar cu anii, iniţiativa unui investitor privat de a-şi asuma finalizarea unui proiect într-un termen apropiat de cel anunţat iniţial iese din peisaj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO