Companii

Mobexpert: Apartamentele noi şi ieftine au readus piaţa de mobilă pe creştere

Dan Şucu. Fotograf: Silviu Matei

Dan Şucu. Fotograf: Silviu Matei

Autor: Ioana David

07.01.2015, 00:07 698

Dan Şucu, proprietarul grupului Mobexpert, un business de peste 553 mil. lei (124,5 mil. euro), spune că piaţa internă de mobilă a revenit pe creştere în 2014, cu un avans de 6-7%, primele rezultate pozitive după anii de criză.

Locuinţele noi economice au fost motorul acestei pieţe, în con­diţiile în care clienţii s-au orientat în ultima vreme pe achiziţia de pro­duse care îndeplinesc minimum de condiţii, renunţând la atributele legate de design.

„E simplu să vorbim generic despre mobilă şi case noi, dar dacă mergem mai în detaliu, pe segmentele de best-superior, better-mediu şi good-economic vom vedea că majoritatea apartamentelor noi se află în segmentul economic. Şi de aici vine şi creşterea pieţei de mobilă“, a spus Şucu pentru ZF.

Revirimentul pieţei de mobilă coincide cu o relansare a sectorului rezidenţial, numărul de locuinţe noi finalizate crescând în principal în Bucureşti şi în marile oraşe din ţară. Iar în Capitală şi în judeţul Ilfov, saltul a fost cel mai mare, de 64% (în primele nouă luni din 2014 comparativ cu acelaşi interval din 2013, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO