Companii

Mogulul imobiliar din Sectorul 6 din Capitală ridică încă 1.500 de apartamente. Cine este Petre Niculae, "regele blocurilor" din Bucureşti,care a construit 25 de proiecte imobiliare fără să apară în prim-plan

Mogulul imobiliar din Sectorul 6 din Capitală ridică...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

16.05.2017, 00:07 41335

Unul dintre cei mai mari constructori de apartamente din Bucureşti, Pedro Company Constructexim, controlat de Petre Niculae, ridică 1.500 de apartamente în proiectul 21 Residence Politehnica, din apropierea hipermar­ke­tu­lui Cora Lujerului, pe bu­levar­­dul Iuliu Maniu din sec­­torul şa­se al Capitalei.

Ansam­blul are o suprafaţă to­tală de 36.000 de metri pă­traţi, pe care se ridică cinci imo­bile de locuinţe, de forma­tul S+P+11 etaje. Prima etapă este prevăzută să fie livrată cel târziu la începutul lui 2018. „Primele două blocuri vor fi gata la sfârşitul lunii decembrie a acestui an sau cel târziu în ianuarie anul viitor“, au spus reprezentanţii biroului de vânzări am­pla­sat la intrarea în viitorul complex rezidenţial, urmând ca următoarele trei să fie livrate ulterior.

Proiectul 21 Residence Politehnica se adaugă unei lis­te care cuprinde mai multe ansambluri construite de Petre Niculae în sectorul şase. Printre acestea se numără 19th Re­sidence, 20th Residence, Exigent One şi Plazza Residence.

„Regele“ blocurilor din sectorul şase al Capitalei, Petre Niculae, a construit 25 de proiecte imobiliare în Bucureşti fără să apară în prim-plan

Petre Niculae este un antreprenor extrem de discret, despre care nu există multe informaţii publice. Niculae, 57 de ani, a fost în trecut acţionar al Oscar Downstream. 

Pedro Company, o firmă de con­struc­ţii cu afaceri de 5 mil. euro în 2015, controlată in­te­gral de Petre Niculae, a con­struit peste 25 de proiecte imo­bi­lia­re în Capi­ta­­lă, în special în sec­torul şase aco­lo un­de ZF estimează că cel pu­ţin 1.000-1.500 de locuinţe au fost ridicate de com­pa­nii în care Niculae figurează ca acţionar.

„Pedro Company - bine cunoscută pen­tru punerea în operă şi consultanţa ofe­rită la reali­za­rea a peste 25 de pro­iecte imo­bi­liare, printre care se numără 19th Residence şi 20th Resi­dence“, este descrierea care apare pe site-ul pro­­iectului Cotroceni Poli­teh­nica Resi­dence, din campusul Poli­teh­nica din Capitală, aproa­pe de centrul co­mercial AFI Cotroceni, un bloc de 12 etaje cu 240 de locuinţe a cărui finalizare este prevă­zută pentru vara acestui an.

Petre Niculae nu a răspuns la întrebările ZF legate de proiectele pe care le construieşte.

Petre Niculae deţine acţiuni şi în alte com­pa­nii din domeniul imobiliar, precum Rezi­dent Suport (90%), Imob Construct Center (80%), Activ Global Construct (40%) şi Smart House Concept (32%). Şi aces­te fir­me au dezvoltat proiecte rezi­denţiale în Capi­ta­lă. Petre Niculae a fost ac­ţionar şi în com­pania Oscar Down­stream. Traderul de produse pe­tro­liere Oscar Down­stream este contro­lat de Alin Niculae, 46 de ani. Nici Petre Ni­culae şi nici Alin Niculae nu au răs­puns soli­ci­tării ZF pri­vind o eventuală legă­tu­ră de ru­denie între cei doi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO