Companii

Monica Tatoiu cauta un manager care sa-i ia locul la conducerea Oriflame

08.09.2008, 19:00 189

Monica Tatoiu, unul dintre cei mai cunoscuti executivi romani, se pregateste sa se retraga de la conducerea companiei Oriflame Romania, dupa o experienta de aproximativ 13 ani in aceasta functie.
"Cred ca a venit timpul sa ma retrag. De o jumatate de an caut un om care sa-mi ia locul in Oriflame, insa este foarte greu de gasit persoana potrivita", a declarat Tatoiu pentru ZF. Monica Tatoiu, 52 de ani, conduce un business de peste 30 de milioane de euro, filiala locala a grupului suedez Oriflame fiind unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata locala a cosmeticelor, pe care concureaza in principal cu producatorul american Avon Cosmetics. Anul trecut, profitul net al Cosmetics Oriflame Romania s-a dublat fata de valoarea din 2006, ajungand la 11,7 mil. lei (3,5 mil. euro). Cresterea profitului vine in conditiile diminuarii ritmului anual de crestere in 2007, pana la 6% (fata de 2006), comparativ cu ratele anuale inregistrate in perioada 2003-2006, intre 10 si 17%. Monica Tatoiu estimeaza ca va dura cel putin un an pana va renunta efectiv la functia detinuta in cadrul companiei de cosmetice. Unul dintre proiectele la care se gandeste dupa plecarea din Oriflame este infiintarea unei firme de consultanta pentru business-urile aflate in situatii de criza. "Am deja o lista scurta de 3-4 persoane care ar putea prelua conducerea companiei. Este o mare criza de personal, in special in management creativ", a mai spus Tatoiu, care a precizat ca se va ocupa personal de recrutarea viitorului manager general al Oriflame Romania, fara a apela la headhunteri. Ea crede ca o femeie ar fi mai potrivita decat un barbat sa-i urmeze la conducerea companiei de cosmetice.
Tatoiu a pus bazele Oriflame in Romania in anul 1995. Ea este, de asemenea, o persoana foarte activa in mediul politic din Romania, fiind implicata si in diverse campanii sociale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO