Companii

Monika Puiu, NHR Agropartners: În Austria dacă vrei să cumperi un teren agricol trebuie să demonstrezi că îl vei lucra

Monika Puiu, NHR Agropartners: În Austria dacă vrei să...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

10.09.2013, 11:59 2020

Orice român poate merge în Austria să cumpere un teren agricol, dar acolo costă 50.000 de euro un hectar, iar cumpărătorul trebuie să demonstreze că va lucra acel teren, spune Monika Puiu, managing director al NHR Agropartners.

"Orice român poate cumpăra un teren în Austria cu diferenţa că un hectar costă 50.000 de euro acolo. Dacă mergeţi în Austria să cumpăraţi terenuri, acolo trebuie să lucrezi terenul. Terenul este pentru agricultorii care muncesc din greu de dimineaţa până seara. Agricultura nu este ceva care se face uşor. Nu am încercat să cumpăr teren acolo, dar ştiu că trebuie să dovedeşti că eşti sau că ai de gand să devi fermier. Acolo sunt intrebaţi vecinii dacă lucrezi terenul. Ce diferenţă este între un austriac, german sau un om de afaceri român care vine în România şi cumpără terenul fără niciun gând să-l lucreze", a declarat Monika Puiu în cadrul conferinţei ZF Agribusiness, intitulată "Agricultura, la startul marelui boom?".

Monika Puiu este printre cei mai vechi manageri expaţi din România, ea fiind prezentă în mediul de business local de 27 de ani. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO