Companii

Morariu, Eximtur: Reformarea aparatului de stat să înceapă cu desfiinţarea unităţilor inutile

Lucia Morariu: În următorii doi ani România poate ţinti o creş­tere a PIB de 2-3%. Fotograf: Marius Dumbrăveanu

Lucia Morariu: În următorii doi ani România poate ţinti o creş­tere a PIB de 2-3%. Fotograf: Marius Dumbrăveanu

Autor: Mirabela Tiron

22.12.2014, 00:07 860

Lucia Morariu, proprietara agenţiei de turism Eximtur din Cluj-Napoca, susţine că pentru relansarea economiei este necesară reducerea drastică a aparatului de stat prin desfiinţarea sau comasarea de ministere şi autorităţi.

„Este o iluzie «reformarea aparatului de stat», acest aparat trebuie restructurat prin desfiinţarea totală a unor unităţi inutile şi prin păstrarea şi consolidarea a celor utile“, a declarat proprietara Eximtur, agenţie care aşteaptă pentru acest an afaceri de circa 40 mil. euro. Morariu consideră că în următorii doi ani România poate ţinti o creş­tere economică de 2-3%, nivel care să poată fi menţinut timp de zece ani pentru a evita o supra­încălzire şi o prăbuşire bruscă, similară celei din debutul crizei actuale.

Industria de turism poate deveni un stâlp de susţinere a economiei, dar sunt necesare investiţii în infrastructură, programe şi promovare, taxele pe muncă ar trebui reduse, iar introducerea impozitului forfetar în turism ar duce la reducerea evaziunii fiscale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO