Companii

Mugur Isărescu a făcut profit de 105.000 de euro din producţia de vin. Cum a ajuns guvernatorul BNR să aibă propria lui podgorie

Mugur Isărescu a făcut profit de 105.000 de euro din...

Autor: Ioana David

15.07.2013, 17:56 3219

Firma Mar SRL deţinută de guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi familia sa a înregistrat anul trecut un profit net de 470.000 de lei (105.000 de euro), în creştere cu 20% comparativ cu nivelul din 2011, arată datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Compania, care deţine aproximativ 40 de hectare de vie la Drăgăşani în judeţul Vâlcea, a avut în 2012 o cifră de afaceri de 2,68 mil. lei (0,6 mil. euro). Cu aceste rezultate, Mar SRL este un jucător de talie mică din industria vinului însă tot mai multe astfel de crame (care deţin câteva zeci de hectare de viţă-de-vie) apar în ultima perioadă.

Vinurile produse la Drăgăşani şi vândute sub brandul Casa Isărescu se poziţionează pe segmentul premium de preţ.

“Domnul guvernator a primit drept moştenire, în urmă cu câţiva ani, din partea părinţilor soţiei, o bucată de pământ, circa trei sferturi de hectar, pe care era plantată Tămâioasă Românească. Fiind un viticultor împătimit, la fel ca şi familia mamei dânsului, domnul guvernator a început să cumpere pământ de la proprietarii din zonă", a spus Cristian Dina, directorul comercial al SC Măr SRL pentru gândul.info.

Datele din vara trecută citate de gândul.info arată că plantaţia de viţă-de-vie a guvernatorului ajunsese la 40 de hectare, dintre care 30 de hectare erau pe rod.

 Pe cele 30 de hectare pe rod sunt cultivate soiurile Crâmpoşie Selecţionată, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Tămâioasă Românească, dintre vinurile albe, iar dintre vinurile roşii - Negru de Drăgăşani, Cabernet Sauvignon, Dobruşa şi Cabernet Sauvignon Rezervă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO