Companii

Multe, dar mai mici. Şapte fonduri de private equity au semnat zece achiziţii noi pe piaţa locală în acest an

Multe, dar mai mici. Şapte fonduri de private equity au...

Autor: Cristina Roşca

10.12.2021, 07:30 282

Sectorul medical, real-estate-ul, producţia de mobilier şi cea alimentară au fost cele mai căutate domenii în acest an.

Şapte fonduri de investiţii au făcut tranzacţii noi pe piaţa locală în acest an, în timp ce alţi cinci jucători şi-au conso­lidat prezenţa prin achiziţii de tip bolt-on, arată o analiză a ZF care a studiat mutările celor mai importanţi investitori financiari activi deja sau nou-intraţi pe plaiuri mioritice. Investiţiile totale se ridică la sub 100 mil. euro, conform estimărilor ZF. Astfel, nu există nicio achiziţie majoră.

În total, sunt zece tranzacţii noi şi alte aproape la fel de multe de tip bolt-on. În cazul acestora din urmă e vorba de achiziţii făcute de companiile din portofoliul acestor investitori, deal-uri care le ajută să îşi consolideze prezenţa în România.

Trei fonduri de investiţii noi şi-au pus România pe hartă în 2021, făcând în acest an prima tranzacţie locală, e vorba de Sarmis Capital, BlackPeak Capital şi EquiLiant Capital, acesta din urmă avându-i în spate pe fraţii Pavăl, fondatorii Dedeman, cel mai mare business antreprenorial românesc.

Iar dintre jucătorii analizaţi de ZF, cel mai activ fond în 2021 a fost compania de investiţii Oresa, ce are în spate acţionari suedezi.

Sectorul medical, real-estate-ul, producţia de mobilier şi cea alimentară au fost cele mai căutate doamenii pentru achiziţii în acest an, iar în ceea ce priveşte fondurile de private equity şi activitatea lor în 2021, se remarcă un apetit crescut pentru businessurile antreprenoriale româneşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO