Companii

Murat Büyükerk, CEO al Arctic: Accesul bun la pieţe diverse şi costul moderat al forţei de muncă sunt punctele forte ale României. Ele trebuie susţinute însă de o tranziţie mai rapidă la Industry 4.0 şi chiar 5.0

Murat Büyükerk, CEO al Arctic: Transformăm România în hub de producţie pentru întreaga Europă. Am atras mai mulţi furnizori în zonă şi continuăm să investim în dezvoltarea fabricilor.

Murat Büyükerk, CEO al Arctic: Transformăm România în hub de producţie pentru întreaga Europă. Am atras mai mulţi furnizori în zonă şi continuăm să investim în dezvoltarea fabricilor.

Autor: Cristina Roşca

10.01.2022, 20:45 199

♦ Arctic este cel mai mare producător local de electrocasnice, cu două fabrici în judeţul Dâmboviţa ♦ Cu o istorie de peste o jumătate de secol, Arctic face parte din grupul turc Arçelik din 2002, perioadă în care atât cifra de afaceri, cât şi capacitatea de producţie au crescut semnificativ ♦ Compania a investit peste 320 de milioane de euro în România.

Poziţia strategică a României, la intersecţia mai multor pieţe, este un atu pentru ţară, alături de forţa de muncă specializată şi competitivă, spune Murat Büyükerk, chief executive officer, Arctic, cel mai mare producător local de electrocasnice.

„Românii învaţă şi se adaptează rapid, un punct forte major în contextul actual. Locaţia favorabilă, accesul bun la pieţe di­ver­se şi costul moderat al forţei de muncă sunt punctele sale forte, care trebuie sus­ţi­nu­te însă de o tranziţie mai rapidă la In­dustry 4.0 şi chiar la Industry 5.0.“

România este foarte competitivă în ceea ce priveşte capitalul uman calificat şi in­fra­structura digitală, dar piaţa locală tre­buie să prioritizeze în continuare transfor­ma­rea sa digitală, adaugă executivul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO