Companii

Murfatlar spera ca exporturile sa aduca 20% din cifra de afaceri

12.03.2009, 15:40 104

Producatorul de vin Murfatlar urmareste sa majoreze in acest an ponderea exporturilor in cifra de afaceri de la 15% la 20%, concentrandu-se pe destinatii precum Spania si Italia, unde comunitatile romanesti reprezinta o nisa importanta de clienti.

In 2007 pietele prioritare pentru export au fost SUA, unde Murfatlar livreaza vin de aproape zece ani, si China, cea mai mare piata mondiala, atractiva pentru orice producator, indiferent de domeniu. Murfatlar mizeaza in acest an pe afaceri de 200 de milioane lei, in urcare cu aproximativ 25%, dupa ce anul trecut a inregistrat o crestere de 14%, sub obiectivul stabilit de companie, din cauza amanarii unor proiecte si a evolutiei economice nefavorabile din ultima parte a anului. Companiile Euroavipo si Euro Trade Invest, ambele din Buzau, detin 41,94%, respectiv 39,01% din actiunile Murfatlar, iar Vitivinicola Basarabi, Constanta, controleaza 19,04% din capital.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO