Companii

Mutarea începerii şcolii a afectat numărul rezervărilor hoteliere în luna septembrie

Mutarea începerii şcolii a afectat numărul...

Autor: Roxana Rosu

13.09.2019, 15:08 500

Mutarea datei de începere a şcolii în a doua săptămână din septembrie, faţă de a treia săptămână în mod tradiţional, a avut un impact negativ asupra sectorului hotelier, numărul rezervărilor reducându-se cu până la 66% pentru restul lunii, arată datele platformei Travelminit.ro.

Anul acesta cea mai aglomerată perioadă din punctul de vedere al rezervărilor hoteliere din luna septembrie a fost chiar prima săptămână, când platforma Travelminit.ro a înregistrat peste 20.000 de înnoptări.

Cele mai solicitate regiuni din România în această perioadă sunt zonele montane (Braşov şi Valea Prahovei), zona Transilvaniei (Sibiu, Sighişoara),  staţiunile balneo climaterice (Sovata, Băile Felix, Băile Herculane) dar şi staţiunile de pe litoralul românesc: Mamaia şi Eforie Nord fiind în topul preferinţelor turiştilor români.

Dar, începând cu a doua săptămâna a lunii septembrie, numărul rezervărilor scade cu până la 66%, cele mai puţine rezervări fiind înregistrate în ultima săptămână a lunii septembrie, când se depăşesc cu puţin 7500 de înnoptări.

Trendul a fost similar şi anul trecut, diferenţa fiind că românii au mai călătorit în număr destul de mare şi în a doua săptămână a lunii septembrie, înregistrându-se un declin de aproximativ 30% faţă de prima săptămână. 

În ciuda preţului vacantelor cu până la 20% mai mic în luna septembrie faţă de luna august, familiile evită să mai călătorească după începerea şcolii. Familiile au rezervat cu până la 85% mai puţine înnoptări decât în prima săptămână a lunii septembrie, majoritatea rezervărilor fiind concentrate în weekend.

Preţul mediu al unei vacanţe în luna septembrie este de 172 euro faţă de 204 euro în luna august. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO