Companii

NanoSystems MC, care va furniza 82 de camere de izolare într-un contract cu statul: Producătorii sunt din România, Marea Britanie, Germania, Franţa şi Cehia

NanoSystems MC, care va furniza 82 de camere de izolare...

Autor: Florentina Niţu

26.03.2020, 18:52 390

NanoSystems MC, o companie românească ce distribuie echipamente de cercetare în domeniul nanotehnologiei, administrată de Codrin Mardare, va furniza 82 de camere de izolare cu presiune negativă, după ce a semnat un acord cadru cu ONAC, în contextul evoluţiei noului coronavirus, produse în ţări ca România, Marea Britanie, Germania, Franţa şi Cehia.

„Aceste camere sunt produse conform conceptului şi indicaţiilor noastre, pentru a respecta în totalitate cerinţele autorităţii contractante. Conceptul produsului final ne aparţine nouă şi drepturile intelectuale, de asemenea. Lista furnizorilor OEM (producători de echipamente orginale - n. red.) – din ţări precum România, Marea Britanie, Germania, Franţa şi Cehia, care contribuie la realizarea proiectului, este secret comercial”, a răspuns la solicitarea ZF Codrin Mardare, administratorul companiei NanoSystems MC.

El a spus că nu poate da detalii cu privire la livrarea echipamentelor - către cine vor fi livrate camerele de izolare şi când vor avea loc primele livrări, deoarece „contractul semnat conţine clauze de confidenţialitate pe care ni le-am asumat şi nu putem oferi astfel de detalii”. Contractul prevede un termen de livrare de maxim 85 de zile calendaristice pentru toată cantitatea cerută.

Contractul companiei cu Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) implică un număr de maxim 82 de astfel de camere de izolare cu presiune negativă, nişte incinte cu sisteme speciale de ventilaţie care asigură şi menţin o presiune mai mică decât presiunea atmosferică, protejând astfel exteriorul de aerul contaminat din interior. O cameră de izolare cu presiune negativă are un preţ mediu de aproximativ 353 de lei, conform calculelor ZF pe baza datelor de la NanoSystems şi a celor publice.

Codrin Mardare are o experienţă anterioară în domeniul camerelor curate (a vândut camere curate în industria auto, industria de electronice şi pentru componente aerospaţiale) şi a considerat că are capacitatea tehnică să furnizeze camere de izolare făcute la comandă.

În 2018, ultimul an pentru care există date publice, compania a avut o cifră de afaceri  de 504.000 de lei şi un profit de 21.000 de lei, arată datele de la ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO