Companii

Napolact închide „peştera“ de brânzeturi de la Ţaga după 43 de ani de activitate

Napolact închide „peştera“ de brânzeturi de la...

Autor: Laurentiu Cotu

15.05.2013, 09:22 17808
Napolact rămâne cu o singură fabrică în judeţul Cluj. Unitatea din comuna Ţaga a fost închisă săptămâna trecută, iar fabrica din Huedin în urmă cu patru ani.
 
Producătorul de lactate Napolact din Cluj-Napoca, parte a grupului Fries­landCampina România, a decis să închidă fabrica de brânzeturi de la Ţaga, judeţul Cluj, cu o istorie de 43 de ani, iar în urma acestei decizii 12 oameni îşi vor pierde locurile de muncă.
 
Fabrica de lactate din comuna Ţaga, si­tuată la circa 60 km de Cluj-Napoca, era spe­cializată în producerea de brânzeturi fer­mentate. Astfel, în peştera de la Ţaga pe lângă celebra brânză de Năsal mai erau pro­duse şi alte tipuri de lactate sub brandurile Montana, Târnava şi Alpina (simplă sau afumată). Compania Napolact nu a oferit până la închiderea ediţiei informaţii cu privire la decizia de a închide fabrica.
 
„Activitatea în fabrică a fost oprită încă de vineri, iar angajaţii au primit preaviz de 15 de zile. În total, la fabrică erau angajaţi 12 oameni, muncitori şi personal de serviciu. În zonă nu mai există alte firme cu domeniu similar de activitate“, au declarat repre­zentanţii primăriei din Ţaga. Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj au declarat că FrieslandCampina România nu este obligată să înştiinţeze agenţia despre disponibilizarea angajaţilor, în condiţiile în care numărul acestora este mai mic de 30 de persoane.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO