Companii

Nazare, fost ministru al transporturilor: Autostrada Sibiu-Piteşti a fost lăsată în aer, sunt convins că noul preşedinte va repara greşeala aceasta

Nazare, fost ministru al transporturilor: Autostrada...

Autor: Andreea Neferu

17.11.2014, 12:58 1004

Alexandru Nazare, fost ministru al transporturilor din partea PD-L, în prezent deputat, spune că are convingerea că noul preşedinte Klaus Iohannis îşi va onora promisiunile din campanie, inclusiv cele legate de construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti.

“Autostrada Sibiu-Piteşti a fost lăsată «în aer», deşi a fost cerută de întreaga industrie. Sunt covins că preşedintele (Klaus Iohannis – n.red.) îşi va onora promisiunile, dar totul depinde şi de momentul în care ACL va prelua guvernarea. Imediat ce acest lucru se va întâmpla, vom începe să reparăm greşelile în lanţ făcute de guvernul Ponta. Mai mult, o problemă este că încă nu avem o proiecţie bugetară pentru anul viitor”, spune Nazare.

Preşedintele ales Iohannis, care a fost şi primar al Sibiului timp de 14 ani, declara în urmă cu câteva luni că “tronsonul Sibiu-Piteşti este obligatoriu să se realizeze, cu cât mai repede cu atât mai bine”.

Şoseaua Sibiu-Piteşti apare în Master Planul General de Transport, documentul care stabileşte priorităţile României până în 2030 în materie de infrastructură de transport, ca o “autostradă fazată”, respectiv în primă fază va fi construită sub formă de drum expres, urmând să fie ulterior transformată în autostradă.

Sibiu-Piteşti este una dintre cele mai cerute şosele din ţară şi traversează Valea Oltului, o zonă foarte circulată. Autostrada a fost solicitată inclusiv de producătorul auto Dacia, cel mai mare exportator de pe plan local. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO