Companii

Ne încălţăm reciproc. România exportă pantofi de 11 mil. dolari în Bulgaria, dar importă încălţări de aceeaşi valoare de la sud de Dunăre

Ne încălţăm reciproc. România exportă pantofi de 11...

Autor: Cristina Roşca

29.09.2020, 17:30 507

 În economia exporturilor locale, Bulgaria nu este astfel o destinaţie principală pentru România, dar cifrele cresc rapid ♦ Acesta poate fi un semnal că România îşi regândeşte pieţele de export în contextul în care o serie de companii din Occident şi-au mutat producţia în Asia unde este mai ieftin.

România a importat 1,7 milioane de perechi de pantofi din Bulgaria, valoarea acestora fiind de 11 milioane de dolari, arată un raport al WorldFootwear, o platformă ce analizează an de an industria de încălţăminte.

Ce este interesant de remarcat este faptul că piaţa locală exportă pantofi la sud de Dunăre în valoare tot de 11 milioane de dolari, astfel că balanţa comercială e zero.

“Importurile de pantofi ale Bulgariei ce provin din ţări precum Belgia, România sau Germania le-au depăşit pe altele. În ceea ce priveşte exportul de încălţări, Italia este principala destinaţie, dar România şi Marea Britanie vin tare din urmă, cu creşteri peste medie“, conform aceleiaşi surse.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO