Companii

Neamţul care a luat fabricile de vagoane ale lui Burci deţine un sfert din creanţele Jolidon

Neamţul care a luat fabricile de vagoane ale lui Burci...

Autor: Cristina Roşca

10.08.2016, 00:07 2761

Antreprenorul german Thomas Manns, prin inter­me­diul companiei Astra Rail Management Gmbh, care a pre­luat anterior fabricile de vagoane ale lui Cristian Burci, a ajuns să deţină aproape un sfert din totalul creanţelor acceptate ale producătorului şi retailerul de lenjerie intimă Jolidon.

Compania clujeană Jolidon, controlată de antreprenorul local Gabriel Cârlig, a intrat în insolvenţă în vara lui 2015 la propria cerere. Astăzi în tabelul definitiv al creanţelor apar circa 230 de creditori care au de încasat 321 de milioane de lei. Nemţii de la Astra Rail Management Gmbh sunt principalul creditor cu aproape 80 mil. lei.

Manns, prin intermediul companiei Astra Rail Manage­ment Gmbh, a preluat o creanţă de 117 mil. lei de la BCR îna­in­te de in­trarea insolvenţă a Jolidon, iar astăzi din totalul sumei a fost ac­ceptată o creanţă de 78 mil. lei, echivalentul a 67% din va­loare. În piaţă, creanţele garantate cu ipotecă (cum este ca­zul celei preluate de Astra Rail Management Gmbh de la BCR) pot fi preluate cu un preţ de până la 20% din valoarea nominală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO