Companii

Neculai Apostol, fondatorul Kosarom Grupo afacere de 80 mil. euro: Creştem anual 7,5 milioane de pui de carne şi 130.000 de porci, este greu să îi numeri, dar să îi creşti

Neculai Apostol, fondatorul grupului Kosarom: Pe piaţa internă mai vindem prin magazinele specializate, iar extern vindem în comunitatea europeană.

Neculai Apostol, fondatorul grupului Kosarom: Pe piaţa internă mai vindem prin magazinele specializate, iar extern vindem în comunitatea europeană.

Autor: Mirabela Tiron

26.08.2022, 16:00 360

Ne extindem propria reţea de magazine, am ajuns la 30 de unităţi, iar până la final de an mai deschidem încă cinci.

Grupul Kosarom, fondat de Neculai Apostol, estimează pentru acest an afaceri de până la 80 de milioane de euro, faţă de nivelul de 372 milioane de lei (75 de milioane de euro) de anul trecut pe toate companiile, potrivit fondatorului.

„Anul acesta nu mai facem investiţii în extinderea capacităţilor de producţie şi abatorizare, am pus investiţiile în aşteptare până vedem ce se întâmplă în piaţă. Investim însă din credite şi bani proprii în panouri fotovoltaice la Kosarom, la ferma de păsări şi de porci pentru a reduce consumul cu energia. În Germania statul le-a asigurat cu titlu gratuit aceste panouri fotovoltaice celor din sectorul zootehnic“, a spus pentru ZF Neculai Apostol, fondatorul grupului Kosarom. În ultimii ani grupul a făcut investiţii de peste 40 mil. euro în firmele din portofoliu (Industrializarea Cărnii Kosarom - procesarea cărnii, Suinprod - creşterea porcilor şi Avi-Top - creşterea păsărilor). Kosarom SA a fost prima firmă din industria alimentară privatizată în anul 1992 prin programul-pilot de privatizare al guvernului.  Grupul are în prezent aproape 1.200 de angajaţi, potrivit ultimelor date.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO