Companii

Nemţii de la Bosch se pregătesc pentru a înlocui Nokia la Cluj

Nemţii de la Bosch se pregătesc pentru a înlocui Nokia la Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

20.09.2012, 00:07 3049

Construcţia viitoarei fabrici de componente auto a Bosch din apropiere de Cluj intră pe ultima sută de metri, compania de construcţii CON-A din Sibiu, controlată de omul de afaceri Mircea Bulboacă, ridicând deja o bună parte din structura viitorului centru de producţie şi dezvoltare.

Noua investiţie de 77 mil. euro a nemţilor, unde până la finele anului viitor vor lucra 340 de salariaţi, este realizată după ce Nokia s-a retras anul trecut din România pentru a muta producţia de telefoane în Asia. Cu un business anual de peste 1,6 mld. euro în 2010, Nokia România era cea mai puternică firmă de IT&C a României, dar şi unul dintre cei mai mari exportatori, nivel greu de atins de o altă companie. Pe de altă parte, producţia de componente auto reprezintă o valoare adăugată mai ridicată decât cea de telefoane mobile entry-level.

Nemţii de la Bosch colaborează cu sibienii de la CON-A la construirea noii fabrici de la Jucu, dar niciuna dintre părţi nu doreşte să ofere mai multe detalii despre proiect, însă utilajele firmei de construcţii sunt vizibile în parcul industrial Tetarom III. Noul centru Bosch de la Jucu va avea o suprafaţă totală de circa 38.000 mp. "Suntem implicaţi în proiectul Bosch de la Jucu, însă mai multe informaţii în acest sens nu putem oferi ca urmare a unor clauze contractuale de confidenţialitate", au spus reprezentanţii constructorului CON-A.

Conform planurilor anunţate anterior de Bosch, acestea prevedeau demararea campaniei de recrutare a personalului pentru centrul de producţie şi dezvoltare a componentelor auto de la Jucu din a doua jumătate a acestui an.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO