Companii

Nemţii de la Max Boegl îşi fac parc eolian de 180-200 mil. euro

Nemţii de la Max Boegl îşi fac parc eolian de 180-200 mil. euro

Foto Silviu Matei

Autor: Andreea Neferu

21.01.2013, 00:07 4583

Constructorul german Max Boegl, care a realizat proiecte precum stadionul Naţional Arena din Capitală sau autostrada Cernavodă-Medgidia-Constanţa, îşi extinde activităţile pe plan local, urmând să investească 180-200 de milioane de euro în construcţia unui parc eolian în Tulcea, cu o capacitate instalată de 99 MW.

"Avem trei motive pentru care am luat decizia de a ne implica într-un asemenea proiect în România: suntem prezenţi pe piaţa locală şi avem o experienţă bună, parametrii de vânt sunt foarte buni în Dobrogea, iar schema de subvenţionare a energiei verzi este avantajoasă comparativ cu alte ţări", a spus Romeo Boţocan, directorul executiv al Max Boegl România.

Nemţii vor începe construcţia parcului eolian în acest an, urmând să-l finalizeze în 2014. Max Boegl va monta în Dobrogea turnuri hibride (realizate din prefabricate în partea inferioară şi din metal în partea superioară - n.red.), care pot atinge o înălţime de până la 140 de metri, urmând a fi cele mai înalte turbine eoliene montate în România, în contextul în care în general înălţimea acestora se ridică la 90-110 metri, potrivit Max Boegl.

Nemţii de la Max Boegl au înregistrat anul trecut pe plan local o cifră de afaceri de circa 110 milioane de euro, în uşoară scădere faţă de anul anterior, iar pentru 2013 şi-au bugetat un rulaj de 80-100 de milioane de euro.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO