Companii

Nemţii de la PCC cer din nou demisia lui Roibu de la conducerea Oltchim. Vezi care sunt motivele.

Nemţii de la PCC cer din nou demisia lui Roibu de la conducerea Oltchim. Vezi care sunt motivele.

Foto: Adrian Stoicoviciu

Autor: Adrian Ionut Cojocar

31.10.2011, 13:17 656

Grupul nemţesc Petro Carbo Chem (PCC), care deţine 17,5% din acţiunile Oltchim, a inclus pe ordinea de zi a adunării acţionarilor care va avea loc la începutul lunii decembrie propunerea privind demiterea lui Constantin Roibu(FOTO) din funcţia de director general al Oltchim, poziţie pe care o ocupă de peste 20 de ani.

Printre motivele enumerate de PCC care stau la baza acestei propuneri se află faptul că Roibu a fost sancţionat de CNVM pentru manipularea pieţei de capital, ei consideră totodată că şeful Oltchim nu supervizează suficient angajaţii şi din această cauză compania nu a restituit la timp certificatele CO2 fapt pentru care firma se află în situaţia de a primi o posibilă amendă de 14,3 mil. euro.

PCC mai spune că sub conducerea lui Roibu situaţia financiară a Oltchim s-a deteriorat în mod constant.
"Domnul Roibu nu înţelege problemele reale ale Oltchim, dând în mod constant vina pe factori externi pentru problemele Oltchim şi nu pe propria conducere. Domnul Roibu nu prezintă soluţii alternative pentru problemele societăţii", se mai arată în convocatorul publicat pe bursă.

PCC a mai cerut şi în trecut demisia lui Constantin Roibu, însă Ministerul Economiei, care deţine pachetul majoritar de acţiuni al Oltchim, a respins de fiecare dată propunerea.

În cadrul aceleiaşi adunări acţionarii vor mai discuta confirmarea lui Constantin Dascălu în funcţia de administrator al societăţii şi preşedinte al Consilului de Administraţie. El l-a înlocuit pe Roibu din funcţia de preşedinte în urma deciziei instituţiei statului de separare a funcţiilor de director general şi preşedinte deţinute anterior de Constantin Roibu.

Nemţii de la PCC au mai propus ca Roibu să fie tras la răspundere în instanţă pentru prejudiciile cauzate societăţii în calitate de director general.

Aceştia mai vor ca societatea să explice de ce a continuat să acorde sponsorizări, în special echipei de handbal, deşi nu a mai raportat profit din anul 2007 şi a trimis angajaţii în şomaj tehnic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO