Companii

Nemţii deschid şampania: Fabrica de rulmenţi Schaeffler din Braşov a ajuns la vânzări de 2,2 miliarde lei. “Anul 2019 este un an record.” Nemţii construiesc un centru de testare unde vor lucra 100 de ingineri

Nemţii deschid şampania: Fabrica de rulmenţi...

Autor: Laurentiu Cotu

05.05.2019, 10:00 3201

Schaeffler România, subsidiară locală a grupului german Schaeffler, a obţinut anul trecut o creştere de 11,5% a cifrei de afaceri faţă de anul anterior, la peste 2,2 mld. lei (475 mil. euro), potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor primite de la companie şi a datelor existente pe site-ul Mi­nisterului Finanţelor. 

Schaeffler produce în fabrica din localitatea Cristian, la 13 km de municipiul Braşov, componente de tehnică liniară pentru industria de maşini-unelte, componente pentru industria de autovehicule şi rulmenţi de mari di­men­siuni pentru diferite aplicaţii industriale.

„Anul 2019 este un an al recordurilor pentru Schaef­fler România, în cursul căruia se va depăşi pragul de 5.000 de angajaţi, fiind una dintre puţinele companii din zonă cu o echipă mai mare de 5.000 de angajaţi activi în aceeaşi locaţie“, au spus reprezentanţii companiei.

Germanii construiesc în prezent la Braşov un Centru de Testare pe o suprafaţă de 8.000 mp, unde vor lucra apro­ximativ 100 de ingineri. Fabrica Schaeffler din Româ­nia este una dintre cele mai mari investiţii în capacităţi de pro­ducţie ale grupului german, investiţiile depăşind în cei 14 ani de activitate a companiei pragul de 500 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO