Companii

Nemţii de la Xella au finalizat achiziţia producătorului de cărămizi Macon. Tranzacţia se ridică la peste 60 mil. euro. Aceasta este cea mai mare tranzacţie din domeniul materialelor de construcţii din ultimii ani

Piaţa locală de materiale de construcţii reprezintă un business total de peste 9 miliarde de euro, cu un număr de aproape 350.000 de salariaţi.

Piaţa locală de materiale de construcţii reprezintă un business total de peste 9 miliarde de euro, cu un număr de aproape 350.000 de salariaţi.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

02.05.2018, 00:06 1307

Producătorul german de blo­curi de zidărie Xella a finalizat tranzac­ţia prin care a cumpărat competitorul Macon de la fondul de investiţii Enter­prise Investors. Xella a plătit peste 60 de milioane de euro (275 mil. lei) pentru achiziţia Macon Deva, potrivit datelor furnizate de avocaţi. „Tranzacţia a fost finalizată ieri (30 aprilie 2018 - n. red.), după ce contractul de vânzare a fost semnat în luna decembrie 2017“, spun avocaţii casei RTPR Allen & Overy, care a oferit consultanţă juridică firmei de investiţii Enterprise Investors, în tranzacţia prin care aceasta şi-a făcut exitul din Macon. De partea cea­lal­tă, cumpără­to­rul Xella a lucrat cu avo­caţii de la Popovici Niţu Stoica & Asociaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO