Companii

NEPI a amânat cu trei săptămâni deschiderea Mega Mall de lângă Arena Naţională

Cum arăta ieri, 15 aprilie, centrul comercial Mega Mall, o investiţie de 165 mil. euro. Foto: Marius Dumbrăveanu

Autor: Andreea Neferu

16.04.2015, 00:03 3304

Centrul comercial Mega Mall, dezvoltat de fondul sud-african de investiţii NEPI şi austriecii de la Real4You, va fi deschis pe 14 mai, cu trei săptămâni întârziere faţă de termenul anunţat iniţial, 23 aprilie.

Proiectul Mega Mall din cartierul bucureştean Pantelimon este cel mai important centru comercial dezvoltat în Capitală în ultimii cinci ani, iar în ultimele săptămâni în Bucureşti au apărut mai multe panouri stradale care promovau data de 23 aprilie, fără a preciza însă exact despre ce e vorba sau ce se va întâmpla în acea zi. Inclusiv în dreptul centrului comercial AFI Palace Cotroceni a fost “plantat” un astfel de panou. Mega Mall este o investiţie de circa 165 de milioane de euro şi va avea o suprafaţă închiriabilă de 72.000 de metri pătraţi şi o suprafaţă construită de 230.000 de metri pătraţi, intrând în categoria mallurilor mari din Bucureşti, alături de AFI Palace Cotroceni, Sun Plaza şi Băneasa Shopping City. Printre retailerii care au închiriat spaţii se numără Zara, H&M, New Yorker, Koton sau Peek & Cloppen­burg.

Construcţia acestui mall a început în urmă cu 14 luni. Struc­tura mallului a fost ridicată de fir­ma de construcţii Bog’Art, în timp ce admi­nis­trarea şantierului a fost realizată de gru­pul a­me­rican Epstein. În zona de en­ter­tainment, mallul va dispune de un multiplex Cinema City cu 14 săli, un centru World Class cu pis­cină semi-olimpică, un sports bar cu bowling şi o zonă de food-court de 10.000 mp. La ulti­mul etaj, Mega Mall va avea o terasă, în timp ce parcarea va număra 3.000 de lo­curi, o trei­me dintre acestea fiind amena­jate pe aco­pe­riş. Potrivit celor mai recente date, mallul va avea peste 200 de ma­gazine, iar investitorii se aşteaptă la o cifră de afaceri a chiriaşilor de 200 de milioane de euro pe an, compa­rabilă cu cea a unor proiecte precum AFI Palace Cotroceni, Sun Plaza sau Băneasa Shopping City.

Ziarul Financiar vă recomandă şi:

 CEO-ul care a renunţat la aproape un milion de dolari din salariul său anual pentru a-şi face angajaţii fericiţi

 
 
 
 

 

Huawei a lansat unul dintre cele mai bune smartphone-uri din 2015

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO