Companii

NEPI de la Mega Mall şi Promenada fuzionează cu Rockcastle în cea mai mare companie imobiliară din Est

NEPI de la Mega Mall şi Promenada fuzionează cu...

Autor: Dan Grigore Ivan, Liviu Popescu

15.12.2016, 00:08 1952

Grupul de investiţii NEPI, care în România are proiecte precum Mega Mall şi Promenada Mall, fuzionează cu Rockcastle, societate cu expunere predilectă pe piaţa poloneză.

Grupul de investiţii imobiliare NEPI (simbol bursier NEP), care în România are proiecte pre­cum Mega Mall sau Pro­menada Mall, va fuziona cu Rockcastle, societate cu expunere pre­dilectă pe piaţa poloneză, ceea ce va crea cea mai mare companie imobiliară din Europa Cen­trală şi de Est, cu active de circa 5 miliarde de euro şi una dintre cele mai mari societăţi imo­biliare de retail din Europa.

Noua entitate va fi înregistrată în Isle of Man, un paradis fiscal situat în Marea Irlandei, între Irlanda şi Anglia, de altfel unde este înre­gis­trată şi NEPI. Raportul de schimb în con­tex­tul fuziunii va fi de 4,5 acţiuni Rockcastle pentru o acţiune NEPI.

Românul Alexandru Morar (32 de ani) şi Spiro Noussis, directori generali în cadrul NEPI şi respectiv Rockcastle, vor fi numiţi directori executivi comuni ai noii companii, în timp ce Dan Pascariu va fi preşedintele consi­liului de administraţie neexecutiv, independent.

Consultantul juridic al NEPI în această tran­zacţie este firma de avocatură Clifford Chance Badea, consultantul independent J.P Morgan, iar consultant al BVB al NEPI, com­pania de brokeraj Intercapital.

NEPI deţine 34 de proprietăţi generatoare de venituri, şase dezvoltări în curs de con­struc­ţie şi şapte dezvoltări condiţionate de obţi­ne­rea de au­­torizaţii şi pre-leasing. Valoarea tota­lă a in­ves­tiţiilor imobiliare ale NEPI este de 2,5 mld. euro. Re­cent, NEPI s-a extins şi în Cro­aţia, după ce a cum­părat Arena Centar, cu o su­prafaţă de 62.100 metri pătraţi, situat în capi­ta­la Croaţiei, pen­tru 218,5 mil. euro. NEPI a mai achiziţionat şi terenurile afe­ren­te comple­xu­lui comercial, în suprafaţă de 4,4 hectare, pentru 19 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO