Companii

NEPI şi Ovidiu Şandor au chiriaşi pentru 80% din prima fază a complexului de birouri The Office Cluj

Ovidiu Şandor

Ovidiu Şandor

Autor: Cristina Cuncea

27.11.2014, 00:00 285

Clădirea are o suprafaţă de 19.000 de metri pătraţi şi a fost livrată în luna mai, dată la care dezvoltatorii estimau că vor închiria complet imobilul până la sfârşitul anului.

Chiriaşii clădirii sunt companii multinaţionale, cu precădere din sectorul IT/C, firme de engineering deja prezente în Cluj-Napoca, dar şi sfera operatori de servicii, printre care Yonder, National Instruments, Bombardier, Yardi Systems, 3Pillar Global, Layershift Technologies, Deloitte, Blue Projects.

The Office a obţinut certificarea BREEAM Excellent, fiind prima clădire de birouri din afara Capitalei care obţine nivelul de certificare excelent.

Complexul include o zonă de servicii şi de retail, în care îşi desfăşoară deja activitatea operatori precum operatorul de turism TUI, cafeneaua La Casa, agenţia imobiliară Remax sau restaurantul Hugo. De asemenea, centrul de conferinţe al complexului este funcţional începând din această vară.

Acesta este primul proiect de birouri dezvoltat de NEPI în România, proiectele de acest fel din portofoliul fondului, precum Lakeview, Floreasca Business Park din Bucureşti şi City Business Center din Timişoara, fiind cumpărate finalizate.

Complexul The Office va fi finalizat în 2016 şi va avea în total 54.000 metri pătraţi, în trei clădiri.

NEPI, cel mai activ investitori imobiliar din România în ultimii ani, este un fond de investiţii având ca şi scop achiziţia şi/sau dezvoltarea de clădiri de birouri, centre comerciale şi proprietăţi industriale, în principal în România, unde Grupul este activ încă de la infiinţarea sa, în 2007.

Fondul este listat pe piaţa principală a Bursei de Valori din Johannesburg (Africa de Sud), pe segmentul AIM al London Stock Exchange şi la Bursa de Valori Bucureşti.

Ovidiu Şandor este un antreprenor din Timişoara, cunoscut la nivel naţional în special pentru dezvoltarea proiectului City Business Centre Timişoara, cel mai mare complex de birouri de clasă A din afara Bucureştiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO