Companii

Nepotul fondatorului Parisot din Franţa a ajuns la un profit de aproape 10 mil. lei cu fabrica de mobilă din Oradea

Nepotul fondatorului Parisot din Franţa a ajuns la un...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

21.05.2019, 15:30 341

PGS Sofa & Co, companie cu peste 1.100 de angajaţi, este al patrulea cel mai mare exportator de mobilă din România.

Compania PGS Sofa & Co din Oradea (judeţul Bihor), controlată de familia Parisot din Franţa, fondatoarea unuia dintre cei mai mari producători de mobilă din Hexa­gon, a terminat anul 2018 cu un profit net de 9,6 mil. lei ( 2 mil. euro), în creştere cu 25% faţă de 2017, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Astfel, profitul com­paniei revine pe creştere după o scădere importantă în 2017. În ceea ce priveşte cifra de afaceri, PGS Sofa & Co a raportat un rulaj de 332 de mil. lei (71,5 mil. euro), mai mare cu 9% faţă de anul precedent.

 Evoluţia companiei vine în condiţiile în care în primele zece luni ale anului trecut (ultimele date disponibile) producţia de mobilă a stagnat. Creşterea preţului masei lemnoase, majorarea salariilor, dar şi lipsa de forţă de muncă, au fost principalii factori care au ţinut pe loc piaţa mobilei anul trecut. PGS Sofa & Co, companie cu peste 1.100 de angajaţi, este al patrulea cel mai mare exportator de mobilă din România, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO