Companii

Neptun Campina si-a facut planul la profit pentru intreg anul

22.11.2004, 00:00 46

Compania Neptun Campina a incheiat primele noua luni ale anului cu un profit net de 2,6 milioane de euro, raportat la profitul de 1,1 milioane de euro obtinut in primele sase luni. Compania a avut o cifra de afaceri de peste 15 milioane de euro.
In anul 2003, profitul net a fost de 1,15 milioane de euro, iar cifra de afaceri de 12,7 milioane de euro. Pentru anul 2004, Bugetul de Venituri si Cheltuieli al companiei prevede o cifra de afaceri de 15,2 milioane de euro si un profit net de 1,4 milioane de euro. Compania nu a facut raportari financiare pe noua luni in 2003.
Compania produce reductoare de uz general, miniere, agricole, reductoare de metrou si tramvai, motoreductoare electrice, trolii de ascensor; pompe si electropompe, precum si unitati de antrenare pentru extractia titeiului.
Compania este detinuta in prezent de Metaleuroest Campina (societate detinuta de oameni de afaceri romani), cu o participatie de 72%, si salariati - restul actiunilor.
Actiunile Neptun Campina sunt listate la Bursa Electronica Rasdaq, ultima tranzactie cu actiunile companiei efectuandu-se la pretul de 195.000 de lei/actiune. Capitalizarea bursiera a societatii este de aproximativ 8,3 milioane de euro. Actiunile companiei au cunoscut o crestere sustinuta, maximul acestui an fiind de 220.000 de lei/actiune, in timp ce valoarea de piata in luna noiembrie 2003 era de 26.000 de lei/actiune.
Cea mai mare parte a productiei este destinata pietei externe, cele mai mari exporturi fiind catre Italia si Franta, urmate de Germania, Israel, Anglia, Africa de Sud, Turcia, Ungaria si Spania. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO