Companii

Nestle si-a recrutat CFO-ul de la filiala din Ungaria

15.10.2007, 23:33 144

Muriel Pouliquen, de origine franceza, este noul finance&control director al companiei Nestle Romania, incepand cu luna august. Ea il inlocuieste in functie pe Stephan Wirtz, care a parasit compania din Romania pentru a se alatura echipei Investor Relations la sediul central al Nestle din Elvetia.
Muriel Pouliquen a acumulat o experienta de aproape 8 ani in audit, lucrand pentru o firma din Big Four, inainte de a se alatura companiei Nestle in urma cu 6 ani. Anterior venirii in Romania, Pouliquen a ocupat pozitia de manager financiar regional in divizia Nestle Purina Pet Care din Ungaria.
"In cei patru ani extraordinari petrecuti in Romania, am fost impresionat de nivelul inalt de educatie, devotamentul si sarguinta romanilor", a declarat Stephan Wirtz. El a revenit in tara sa natala, dupa 12 ani petrecuti in afara Elvetiei.
Producatorul din industria alimentara Nestle este prezent pe piata romaneasca din anul 1995, prin lansarea pe piata a marcilor Nescafe, Maggi si Nesquik. Compania a achizitionat fabrica de napolitane Joe din Timisoara in anul 2002.
Anul trecut, Nestle a inregistrat vanzari pe piata locala de 120 mil. euro (incluzand divizia de alimente pentru animale de companie si Delta Romania, redenumita Nestle Ice Cream Romania), cresterea organica fata de 2005 fiind de aproximativ 23%, potrivit datelor companiei.
In Romania, Nestle are peste 600 de angajati, dintre care 300 la fabrica de la Timisoara.
Compania elvetiana este unul dintre cei mai mari jucatori din industria alimentara la nivel mondial, inregistrand vanzari de peste 61 mld. euro in 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO