Companii

NETOPIA Payments: Tranzacţiile online cu cardul de Black Friday 2022 au crescut cu circa 27% faţă de 2021. Suma medie a fost de 322 lei, în scădere faţă de ediţia trecută

NETOPIA Payments: Tranzacţiile online cu cardul de Black...

Autor: Roxana Rosu

17.11.2022, 11:10 125

Numărul tranzacţiilor online cu cardul a crescut cu aproximativ 27% în ziua de 11 noiembrie, când majoritatea comercianţilor au desfăşurat campania de  Black Friday, comparativ cu ediţia precedentă, suma medie cheltuită fiind de 322 lei, în scădere faţă de 2021, când s-a situat la circa 370 lei, arată datele NETOPIA Payments, cel mai utilizat procesator de plăţi online  din România.

În medie, la ediţia din acest an a Black Friday s-au procesat 80 de tranzacţii pe minut, vârful fiind la ora 14:15, iar cea mai mare sumă raportată s-a ridicat la peste 35.000 lei, pentru un echipament de supraveghere.

În ceea ce priveşte categoriile de produse preferate de români cu ocazia Black Friday 2022, în topul achiziţiilor online s-au aflat încălţămintea, retailul generalist, suplimentele alimentare şi cosmeticele, urmate de aparatura foto şi cărţi.

„Am  înregistrat o creştere importantă a tranzacţiilor online, ceea ce arată că românii sunt receptivi la ofertele optimizate la maxim de partenerii noştri din e-tailul autohton. Noi ne-am asigurat, ca de fiecare dată, că punem la dispoziţia comercianţilor cele mai bune servicii de procesare, care să-i ajute să vândă fără sincope şi în siguranţă. Ne bucură faptul că apetenţa românilor pentru achiziţii de pe dispozitive mobile este tot pe un trend ascendent, fapt care demonstrează o dată în plus eficienţa acestei metode de plată”, a declarat Horia Grozea, Director Vânzări, NETOPIA Payments.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO