Companii

New Yorker, in discutii pentru trei noi magazine

08.04.2010, 23:08 231

Retailerul german de imbracaminte New Yorker, unul dintre ceimai activi ca expansiune in ultimii doi ani, a anuntat ca va maideschide alte trei unitati la nivel local in 2010, dupa ce lunatrecuta a lansat a 14-a unitate in centrul comercial Sun Plaza dinsudul Capitalei.

"Investitia in fiecare magazin ajunge in jurul unui milion deeuro, dar depinde foarte mult de spatiul pe care il inchiriem. Celdin Sun Plaza, de exemplu, care se intinde pe o suprafata de 1.150de metri patrati si doua etaje, a costat putin mai mult, daca negandim numai la costurile scarii rulante", a declarat MihaiSindrilaru, cel care conduce operatiunile New Yorker Romania.

El spune insa ca nu poate face publice spatiile pentru care seafla in discutii in vederea deschiderii unor noi magazine pana lafinalizarea contractelor.

Anul acesta, compania a mai deschis trei magazine, in AtriumCenter Arad, in Iulius Mall Timisoara si in Sun Plaza Bucuresti,ceea ce inseamna ca bugetul pentru acest an s-a ridicat la circasase milioane de euro.

"Expansiunea depinde in mare masura si de reusita centrelorcomerciale de a-si finaliza la timp proiectele. Estimarile in ceeace priveste vanzarile pentru acest an ale New Yorker sunt insapozitive. Ne-am propus o crestere de 10% si credem ca si piata defashion va avea un an mai bun sau cel putin marii retaileri", spuneSindrilaru care nu da insa detalii in legatura cu cifra de afaceripropusa.

In 2008, primul an de prezenta integrala in Romania, companiaNY'ER Romania, care administreaza magazinele New Yorker, ainregistrat o cifra de afaceri de 6,2 milioane de euro si un profitnet de jumatate de milion de euro cu 45 de angajati, potrivitdatelor Ministerului de Finante.

Pentru anul trecut, conducerea companiei a anuntat ca afacerileau suferit un declin de circa 10%, ceea ce inseamna ca anul acestabusinessul va reveni la nivelul din 2008.

New Yorker este prezent pe piata din Romania inca din 2007, canda deschis primul sau magazin in Cluj-Napoca, unul dintre cele mairentabile unitati ale companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO