Companii

Nicolae Ciuleac, Carniprod, unul din cei mai mari procesatori de carne: Modernizăm utilajele din fabrică cu un proiect de un milion de euro pe fonduri europene

Nicolae Ciuleac a pus bazele producătorului de mezeluri Carniprod Tulcea în urmă cu mai bine de 20 ani alături de mai mulţi parteneri care lucrau la acel moment în fabrica Tabco.

Nicolae Ciuleac a pus bazele producătorului de mezeluri Carniprod Tulcea în urmă cu mai bine de 20 ani alături de mai mulţi parteneri care lucrau la acel moment în fabrica Tabco.

Autor: Mirabela Tiron

12.01.2022, 18:30 673

♦ Fabrica din Tulcea procesează în prezent 15 tone de carne zilnic, capacitatea maximă este însă de 40 de tone zilnic ♦ Costurile de producţie au crescut şi preţul la mezeluri s-a mărit.

Carniprod Tulcea, unul dintre cei mai mari procesatori de carne de pe plan local controlat de antreprenorul Nicolae Ciuleac, al cărui business a fost afectat de pesta porcină în 2018, şi-a bugetat în acest an afaceri mai mari cu 5% faţă de anul trecut, potrivit oficialilor companiei.

„Lucrăm la un proiect de 1 milion de euro pe fonduri europene pentru modernizare. Înlocuim utilajele vechi cu unele noi. Facem analiza ce utilaje ne-au costat cel mai mult pe mentenanţă şi pe acelea le schimbăm.  La utilajele noi costurile de mentenanţă sunt mai mici. Noi nu ne-am repezit în datorii la bănci. Ne-am dezvoltat prin resurse proprii şi  fonduri europene, acesta ar fi al treilea proiect pe care îl facem. Dacă lucrăm cu fonduri europene ne costă mai puţin“, a spus Nicolae Ciuleac, administrator şi acţionar majoritar al Carniprod, o companie cu o istorie de aproape 25 de ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO