Companii

Nicolae Movileanu, Mera Resort din Venus: Cu cât se vor deschide mai multe unităţi de cazare la nivel acceptabil cu atât turiştii români vor rămâne în ţară. Complexul hotelier Mera Resort a avut un grad mediu de ocupare de 85% în acest sezon de vară şi afaceri de peste 20 mil. lei

Nicolae Movileanu, Mera Resort din Venus: Cu cât se vor...

Autor: Mirabela Tiron

01.11.2022, 19:00 230

♦ Am amânat cu un an deschiderea parcului de distracţii de la Neptun, situaţia din Ucraina creează şi o aşteptare pe creditare, băncile sunt mai prevăzătoare ♦ Avem puţine credite în lei, cele mai multe sunt credite în euro, expunerea a fost mai mică.

Complexul hotelier Mera Re­sort din Venus, controlat de familia Movileanu, a operat la un grad me­diu de ocupare de 85% în acest sezon de vară, iar afacerile complexului s-au ridicat la 20-25 milioane de lei.

„A fost un sezon normal anul acesta, nici slab, nici extraordinar, am avut un grad mediu de ocupare de 85%, este loc de mai bine. Mulţi ro­mâni au plecat în vacanţe în stră­ină­tate după cum am văzut în statis­tici. Cu cât se vor deschide mai multe uni­tăţi de cazare la nivel acceptabil cu atât turiştii români vor rămâne în ţară“, a declarat pentru ZF Nicolae Movileanu, unul dintre cei mai mari şi dis­creţi investitori de pe litoralul ro­mânesc. Anul trecut a finalizat con­strucţia a 25 de viluţe la Venus, o in­ves­­tiţie de 6 milioane de euro, printr-un credit bancar. „Avem puţine credite în lei, cele mai multe sunt credite în euro, expunerea a fost mai mică. Când am lansat preţurile la mare în acest sezon am evitat să venim cu majorări, dat fiind inflaţia. Am adus şi 40 de angajaţi din Asia“, a spus el.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO