Companii

Nicolăescu:E nevoie de 4 mld. euro pentru infrastructura sistemului sanitar. Unde i-om găsi, nu ştiu

Nicolăescu:E nevoie de 4 mld. euro pentru infrastructura...

Autor: Daciana Ilie

01.06.2013, 18:18 279

Ministrul Sănătăţii, care a susţinut, sâmbătă, o conferinţă de presă la Ploieşti, a catalogat sistemul sanitar din România ca fiind "nemulţumitor" atât pentru pacienţi, cât şi pentru cadrele medicale, dar şi pentru ministerul de resort, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În acest context, Nicolăescu a afirmat, răspunzând unei întrebări, că cea mai mare problemă a sistemului sanitar românesc este finanţarea, urmată de problema infrastructurii.

"Am făcut un calcul. Dacă ar trebui să refacem toată infrastructura din România la un nivel de standard minimal, nu la lux sau la altceva, am avea nevoie de circa patru miliarde de euro. Unde i-om găsi, nu ştiu să vă spun astăzi. Deci e o problemă foarte complicată, a spus Eugen Nicolăescu.

Acesta a adăugat că pe locul al treilea într-un top al problemelor din sistemul de sănătate românesc se plasează mentalitatea personalului, despre care ministrul spune că "săraca, este alterată de 70 de ani de compromisuri, de complicităţi, de asuprire din partea societăţii".

Referindu-se la sistemul sanitar, Eugen Nicolăescu a mai afirmat: "E atât de şubred încât îl ţinem cu mâinile să nu cadă, să nu se surpe".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO