Companii

Nissan, Renault si Mahindra produc modele Logan in India

26.02.2007, 18:49 22

Grupurile auto Nissan Motor, Renault si Mahindra & Mahindra vor infiinta, in parteneriat, o fabrica auto in India, unde s-ar putea realiza modele derivate ale autoturismului Logan, productia fiind programata sa debuteze in 2009, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Reuters.
Nissan, al treilea mare producator auto din Japonia, analizeaza inca din luna noiembrie a anului trecut posibilitatile de a se alatura parteneriatului existent deja pe piata locala intre compania franceza Renault si grupul indian Mahindra si a stabilit data de 9 martie ca termen limita pentru anuntarea unei decizii in acest sens. Cei trei constructori auto vor controla impreuna unitatea de productie din orasul indian Chennai, care va avea o capacitate de productie de 400.000 de automobile in anul inaugurarii, a declarat una dintre surse.
La unitatea din Chennai s-ar putea realiza modele derivate ale autoturismului Logan, iar o decizie privind productia altor modele urmeaza sa fie luata mai tarziu.
Mahindra, cel mai mare producator indian de vehicule utilitare si tractoare, va detine jumatate din actiunile companiei mixte, in timp ce Nissan si Renault vor controla, fiecare, cate o participatie de 25%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO