Companii

Noi informaţii despre Neptun Deep, cel mai mare proiect energetic al României: construcţia şi instalarea vor dura circa doi ani, facilităţile vor funcţiona cel mult 20 de ani. Ce se întâmplă după?

Noi informaţii despre Neptun Deep, cel mai mare proiect...

Autor: Roxana Petrescu

10.08.2024, 19:46 3497

Proiectul Neptun Deep din Marea Neagră este cel mai amplu proiect energetic aflat în plină desfăşurare la acest moment în România şi primul de explorare şi producţie la mare adâncime pe care România îl întreprinde în istoria sa  Valoarea proiectului este de 4 miliarde de euro, parteneri sunt OMV Petrom, cea mai mare companie din România, şi Romgaz, cel mai mare producător local de gaze, deţinut de statul român Din 2027 ar trebui să înceapă producţia pentru a scoate la suprafaţă circa 100 de miliarde de metri cubi, echivalentul consumului naţional pentru 10 ani Dar care sunt etapele până la acel moment?

„Construcţia şi instalarea infrastruc­turii proiectului se estimează a fi finalizată în aproximativ doi ani, potrivit programului ac­tu­al, de la data obţinerii tuturor aprobărilor de dezvoltare a proiectului de la autorităţile de reglementare. Facilităţile de pe uscat şi de pe mare vor funcţiona pe o perioadă de cel mult 20 de ani“, se arată în raportul privind im­pac­tul asupra mediului al proiectului Neptun Deep, semnat de compania Blumen­field. Blu­menfield, companie antreprenoria­lă spe­cia­lizată pe zona de consultanţă şi ana­lize de mediu, cu laborator propriu de cerce­tare şi tes­tare, a avut anul trecut un business de 6,2 mi­lioane de lei, mult peste afacerile de 2,8 mi­li­oane de lei din 2022. Compania este deţi­nu­tă de în proporţie de 81% de Gabriela Stanciu.

„La finalul duratei de viaţă, facilităţile vor fi dezafectate/abandonate con­form planurilor specifice de deza­fectare/abandonare ce vor fi conforme cu legislaţia în vigoare de la acea dată. Lucrările de dezafecta­re/abandonare vor fi exe­cutate în conformitate cu un plan de execuţie (pro­gram) adecvat care va face parte din planurile de deza­fec­tare/abandonare.“

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Health&Pharma Summit'24