Companii

Noi schimbări de la Finanţe: Eugen Teodorovici: Impozitul pe venit va trece integral la nivelul comunităţilor locale. Ce trebuie să ştie românii

Noi schimbări de la Finanţe: Eugen Teodorovici:...

Autor: Maria Stan

03.10.2018, 14:05 1281

Întrebat, miercuri la Parlament, dacă va fi dată OUG pentru măsura prin care 100% din impozitul pe venit va merge la unităţile administrativ-teritoriale (UAT), Eugen Teodorovici a răspuns afirmativ.

„Este o măsură pe care noi o avem în Programul de Guvernare prin care impozitul să treacă la comunităţile locale. Va fi o ordonanţă de urgenţă. Decizia va fi luată înainte de a fi făcut bugetul pe 2019”, a declarat ministrul Finanţelor, miercuri la Parlament.

De asemenea, ministrul de Finanţe a precizat că va avea loc o discuţie privind repartizarea sumelor între consilii judeţene şi celelalte comunităţi locale.

„Este o decizie pe acea formulă din această sumă pentru a vedea cum se repartizează între consiliile judeţene şi celelalte comunităţi locale”, a mai spus Teodorovici, precizând că ordonanţa va fi dată la sfârşitul lunii octombrie sau cel târziu la începutul lunii noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO