Companii

Noi tranzacţii cu birouri şi o luptă tot mai acerbă pentru chiriaşi

TENDINŢE 2019 PE PIAŢA DE BIROURI

Noi tranzacţii cu birouri şi o luptă tot mai acerbă...

Autor: Bogdan Alecu

07.01.2019, 00:04 148

Anul 2019 va aduce multe noi proiecte de birouri în Bucureşti dar şi în marile oraşe din ţară, iar pe măsură ce oferta va fi tot mai mare, proprietarii clădirilor vor resimţi o presiune pentru a nu creşte chiria. Pe de altă parte, terenurile au continuat să se scumpească în 2018, la fel şi forţa de muncă şi materialele de construcţii, în timp ce marii dezvoltatori precum Skanska, Forte Partners sau Globalworth au investit tot mai mult în proiecte pentru a veni cu noi standarde.

În Bucureşti opt proiecte s-au finalizat anul trecut, iar pentru 2019 este anunţată livrarea a 14 noi proiecte. Conform estimărilor CBRE, peste 320.000 mp de spaţii de birouri vor fi terminate în 2019, iar peste 40% din suprafaţa totală anunţată pentru livrare este deja închiriată. De asemenea, consultanţii se aşteaptă ca anul viitor să crească şi numărul companiilor nou intrate pe piaţă locală, aşadar există toate premisele pentru a asista la tranzacţii cel puţin la fel de importante că în 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO