Companii

Noiembrie aduce scăderi pe piaţa auto, cu patru mărci din top zece cu scăderi de două cifre

Noiembrie aduce scăderi pe piaţa auto, cu patru mărci...

Autor: Bogdan Alecu

06.12.2022, 00:07 1813

Creşterea inflaţiei şi a dobânzilor pune presiune şi pe vânzările de maşini noi, care se scumpesc din cauza materiilor prime mai costisitoare precum şi din cauza finanţării.

Înmatriculările de maşini noi au scăzut în noiembrie cu 3,5% faţă de perioada similară din 2021 la 11.074 de unităţi, conform datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) pe baza cifrelor de la DRPCIV. Din top cel mai bine vândute mărci în noiembrie, patru au înregistrat scăderi de două cifre, cele mai mari de peste 40 de procente fiind înregistrate de Skoda şi Volkswagen, iar scăderi de circa 20 de procente au fost înregistrate de Toyota - ocupantul locului secund după Dacia la nivelul primelor 11 luni din 2022.

La nivelul primelor 11 luni piaţa a urcat cu 6,9%, la aproape 117.000 de unităţi.

Scăderea din noiembrie vine în contextul în care în septembrie şi octombrie volumele au crescut după trei luni de vară în care vânzările nu s-au ridicat la înălţimea celor din 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO